28 Φεβ 2012

Υδρο(γονο)κίνηση για οικονομία ατα καύσιμα - Νέα στοιχεία

Σε προηγούμενο μας άρθρο, είχαμε αναφερθεί εκτενώς στην υδρο(γονο)κίνηση, την ανάμιξη δηλαδή του καυσίμου που "καίει" το αυτοκίνητό (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο) με υδρογόνο που παράγεται από μια συσκευή με τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης του νερού (H2O).  Ετσι, -σύμφωνα με τους διανομείς των συσκευών αυτών- αυξάνεται ο αριθμός των οκτανίων του μιγματος και επιτρέπει στο καύσιμο να κάνει μια σχεδόν τέλεια καύση, με αποτέλεσμα την δραστική μείωση των καυσαερίων και την επίτευξη οικονομίας στο καύσιμο της τάξης του 30%.
Πάντα είμαστε επιφυλακτικοί όταν ακούμε για τέτοιες συσκευές και "κρατάμε μικρό καλάθι" όταν ακούμε για μεγάλη οικονομία στο καύσιμο κλπ. κλπ., μέχρι να διαβάσουμε για αποτελέσμτα στην πράξη. ή να δοκιμάσουμε εμείς οι ίδιοι κάτι.
Στην προκειμένη περίπτωση επανερχόμαστε στο θέμα της υδρογονοκίνησης, διότι αφενός μεν βρήκαμε έγκυρα στοιχεία πάνω στο θέμα, αφετέρου βρήκαμε μια τέτοια συσκευή που είναι φτιαγμένη από ελληνικά χέρια και διατίθεται στο εμπόριο.
Πιο συγκεκριμένα στο περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ (το έχουμε γράψει πολλές φορές στο carbloggergr ότι το θεωρούμε το πιο έγκυρο περιοδικό για το αυτοκίνητο στην Ελλάδα) στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2012, δοκιμάστηκε μια τέτοια συσκευή με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

 
Πιο συγκεκριμένα, σε ένα αυτοκίνητο τύπου Hyundai ι30 1,4 που δοκιμαζόταν από το περιοδικό, παρατηρήθηκε μετά από την τοποθέτηση της εν λόγω συσκευής οικονομία στο καύσιμο της τάξης του 26%! Παρατηρήθηκε επίσης μείωση των εκπομπών υδρογονανθράκων στα καυσαέρια του καθώς και βελτίωση στο τράβηγμα του κινητήρα ειδικά στις μεσαίες στροφές! Σε δυναμομέτρηση του αυτοκινήτου πριν και μετά την τοποθέτηση, παρατηρήθηκε αύξηση της ιπποδύναμης γύρω στους 2,5 ίππους στις 4500-5000 σαλ, και 0,35 χλγμ στις 4750 σαλ.
Η συσκευή που τοποθετήθηκε ονομάζεται Hydro-Gen και όπως γράψαμε είναι φτιαγμένη  από λληνικά χέρια. Παρέχεται από τον κατασκευαστή της εγγύηση 5 ετών και εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 90 ημερών σε περίπτωση που ο πελάτης δεν μείνει ικανοποιημένος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...